Gastronomie
08/08/2020 Jaroslav Baďura

Dvanáct restaurací ve Frýdku-Místku soutěží v Týdnu plném chutí

Ve Frýdku-Místku začala v pátek 7. srpna gastronomická událost roku.

Dvanáct zdejších restaurací si v rámci akce Týden plný chutí ve Frýdku-Místku přichystalo speciální čtyřchodová menu, která mohou návštěvníci ochutnat od 7. do 16. srpna 2020.

Akce přinese návštěvníkům města i jeho obyvatelům zážitky v oblasti gastronomie, kdy budou moci poznat kuchyni našich babiček nebo vyzkoušet nové chutě. Každá restaurace se zaměřuje na jinou gastronomii, proto si návštěvníci mohou vybírat dle svých preferencí.

Čeká je nabídka beskydské kuchyně, poctivé české, slezské, ale také té zahraniční jako je italská, francouzská či středomořská. K přípravě pokrmů použijí kuchaři i suroviny regionálních výrobců, což je také jedním z cílů tohoto projektu.

Na jídelních lístcích se objeví jídla jako jsou například filírovaná vepřová panenka s povidlovou omáčkou, terina z vepřového kolínka, staročeská kulajda, toskánská paštika, valašský kontrabaš, pražma na grilu, BBQ žebra, žabí stehýnka, pivní dortík apod. (celá nabídka jednotlivých restaurací ZDE).

V rámci ochutnávek jednotlivých menu budou moci hosté hodnotit chuť a vzhled menu, a také přístup personálu. Z těchto hodnocení pak vzejde vítěz celého gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem Nejchutnější menu 2020.

Navíc každý hodnotící bude zařazen do slosování a může vyhrát poukázky na další gastronomické zážitky v zapojených restauracích.

V úterý 18. srpna se kromě losování výherců poukázek vybere také vítěz fotosoutěže, který vyhraje Instax mini 9 od partnera soutěže Fotocentrum Šlachta. Pro zapojení do fotousoutěže stačí do daného data sdílet své fotky z gastrotýdne s #tydenplnychutifm na svých sociálních sítích (Facebook, Instagram).

Akci pořádá statutární město Frýdek≈Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek.

Zapojené restaurace:

La Baracca - Chuť Itálie

Plackárna U Lichny - Bramborobraní

Restaurace Carbon - Poklady slezské kuchyně v Carbonu

Tankovna - BBQ týden

Pivovárek Morava - Letní pivovarské menu

Kavárna Dvorek - Středomořská kuchyně

La Rosa - Italský týden

Restaurace new Riviera - Francouzská riviéra

Kozlovna Na Špici - Poctivá česká kuchyně

Restaurace Medník - Kuchyně našich babiček

Hotel & Caffe Silesia - Léto s vůni Beskyd

Grill Station Střelnice - Slezská kuchyně

Sdílejte článek