Štěpán Kozub
jako Jaroslav Hašek
Projekt Food Market, který podporuje kuchařské řemeslo a tradiční i mezinárodní gastronomii, se po roce opět vrací do Ostravy.
Již třetí ročník akce se koná 7. a 8. března v budově Compress Hall v Dolních Vítkovicích (Hlubina).
Organizátorem je David Valíček, majitel kulinářského centra neboli školy vaření Food Atelier. "Vystavovat bude okolo sedmnácti provozoven a tentokrát bude i první ročník s
food trucky, které budou prezentovat a prodávat své jídlo před budovou Compress Hall," zve návštěvníky David Valíček.
Milovníci kvalitní gastronomie se mohou těšit na prvotřídní vybraná jídla, která budou prezentovat špičkoví gastronomové z celého kraje i Ostravy.
"Je to festival jídla pro širokou veřejnost, který podporuje gastronomii, kuchařské řemeslo a celkově pohostinství v Moravskoslezském kraji. Snažíme se nadchnout veřejnost pro zdravé stravování a zpestřit gastronomii," říká David Valíček.
Festival rovněž podpoří lokální suroviny, trh ovoce, zeleniny, obilovin, tradičních mléčných produktů, ale i například šneků.
"Spojujeme velké i malé podniky a to tím že každou hodinu vystupují kuchaři či zástupci podniků ve Food Atelieru, kde demonstrují svá značková jídla či produkty."
V neděli proběhne tradičně rychlá škola vaření rodičů s dětmi. V případě zájmu o přihlášení do tohoto kurzu - začátek je 8. března v 11 hodin - pište na
rezervace@foodatelier.cz. Počet zúčastněných je omezen."
Program festivalu sledujte na facebookovém profilu Food Market 2020 Chutě Ostravy.
Vstupné je pouhých 50 korun na osobu.