Gastronomie
14/12/2019 Jaroslav Baďura

David Girten přestěhoval oblíbené LaPeCo z Chelčického na Tyršovu ulici

Nově otevřený podnik La Petite Conversation obsadil uvolněné místo po bistru Boule za ušima v Tyršově ulici.

"Přišlo to až posledního půl roku, kdy jsem cítil, že opravdu potřebuji změnu a chci se posunout dál. Do té doby tady tento nápad byl, ale vždycky jsem jej nějak odsunul na druhou kolej," řekl David Girten ke stěhování.

"Hlavním důvodem bylo opravdu jen to, že potřebuji změnit místo a mít více možností LaPeCo dále rozvíjet. Samozřejmě jsem si přál i o něco větší kuchyň. Na novém působišti chci podnik vést v podobném duchu, ale rád bych do programu zařadil více kulturních akcí," řekl David Girten.

Oblíbené speciality, na které si zvykli do Chelčického ulice chodit lidé z celé Ostravy, David Girten v novém působišti zachová. "Ano, to zůstane, večer plánujeme přidat jeden až dva nové chody k dennímu menu a rozšířit tak večerní nabídku," řekl Girten.

Přibude zřejmě i tematických večerů s ochutnávkami, například mušle budou na v bistru dvakrát do měsíce.

David Girten přiznal, že prostor v Chelčického ulici, kde před devíti lety začal své ostravské podnikání, se mu neopouštěl lehce.

"Společně s městem, které je majitelem toho nebytového prostoru, budeme v lednu vybírat někoho, kdo mě tam nahradí. Přál bych si, aby tam byla třeba cukrárna nebo něco podobného v duchu, který tam vždy býval."

Neuvažoval David Girten o tom, že by provozoval oba podniky najednou? "Chviličku ano. Přeci jenom jsem do tohoto prostoru investoval spoustu času, peněz a energie. Navíc tady probíhala skvělá komunikace s městem a nic nebylo problém. Jenže by toho bylo asi opravdu na mě moc," přiznává Girten.

V prostorách, kde působilo bistro Boule za ušima, vylepšil vzduchotechniku a technické zázemí a zachoval jen asi třicet procent interiéru.

V suterénu, kde v rámci Boulí za ušima krátce fungovaly kurzy vaření, bude soukromý salonek pro oslavy a podobné akce.

Sdílejte článek