Chilli popcorn s příchutí čedaru? Bopcorn a Gaston vytvořili lákavou novinku!
Bylo asi jen otázkou času, kdy tihle ostravští nadšenci něco společného vymyslí.
Potkávali se, tedy ještě před pandemií, na nejrůznějších trzích. Zakladatelé Bopcornu - Adina Bálková s Michalem Klimasem - a chilli master, Radovan "Gaston" Fron.
"Adina miluje chilli a kupuje si mé výrobky, tak mě oslovila, že bychom vymysleli popcorn s příchutí chilli. Michal navrhl kombinaci s čedarem, což byl super tah," říká Radovan Fron.
"Navázání spolupráce s Gastonem pro nás byla čest. Je to opravdu mistr ve svém oboru a my jsme milovníci pálivých papriček a jídel obecně," říká Adina Bálková.
Co bylo při vymýšlení receptury nejtěžší? "Především bylo důležité mít opravdu špičkovou kvalitu habanero paprik a jejich zpracování, což není tak snadné, jak by se mohlo zdát," vysvětluje Adina Bálková.
Gaston dodává, že habanero zvolili, protože je obecně po jalapeňos nejznámější a má dostatečnou pálivost. "Jalapeňos bychom museli dát hodně, aby se dosáhlo stejného výsledku a to už by byla ta kukuřice obalena moc. Pálivost jsem zvolili spíše jemnější pro široký okruh konzumentů, přesto tam je chilli pěkně cítit."
Novinku si lze objednat na e-shopu Bopcornu spolu s dalšími typy sladkých i slaných příchutí popcornu.
Druhou novinkou, kterou Bopcorn připravil, je Angel BBQ Bopcorn.
"Navázali jsme spolupráci s Angel Grill, kteří připravují skvělé pokrmy z masa a vyvinuli jsme pro ně speciální edici Angel BBQ Bopcorn. Hlavní surovinou je v tomto případě jejich autorská omáčka," říká Adina Bálková.
Do Vánoc se zákazníci Bopcornu mohou těšit na další příchutě, jedna speciální se vrátí po roce. "Kromě nových příchutí připravujeme ve spolupráci s našimi dodavateli také vánoční boxy. A ty budou úžasné!" slibuje Adina Bálková.