Gastronomie
24/08/2022 Petr Sobol

Canteen už nebude pouze o rozvoze jídla, v Porubě otevře Cafe&Bistro

Už několik let v Ostravě úspěšně funguje rozvoz jídla pod názvem Canteen. V Porubě v pátek otevře i svou první kamennou pobočku v podobě bistra.

Lidé z Canteen denně rozvezou mezi 200 až 300 jídly. Ta vozí domů, do práce i kanceláří. „Zajišťujeme taky stravování ve firmách, děláme cateringy. Dokážeme nabídnout skoro všechno,“ řekl pro patriotmagazin.cz zakladatel a šéf Canteen Jakub Ptáček.

Celý projekt vznikl tak, že Jakubovi přestala vyhovovat ostravská gastronomie. Začal tak vařit jídla z kvalitních a čerstvých surovin, která jsou lehká, moderní a zároveň i jednoduchá. Značka od začátku připravuje obědy, ke kterým během loňských prázdnin přidala i snídaně.

Vlastní kuchyň a základnu má Canteen ve Vítkovicích, odkud kurýři vyjíždějí téměř do všech koutů Ostravy. „Průměrná doba našeho doručení je patnáct minut. Vše závisí na vytížení, snažíme se ji však zkrátit na minimum,“ prozradil Ptáček.

Teď si lidé z Canteen připravili i jednu novinku a v pátek 26. srpna otevřou nový podnik – přesněji Cafe&Bistro. „Ten nápad vznikl už před covidem. Bylo to něco, co mi v našem konceptu chybělo,“ říká Jakub, který nový podnik otevře poblíž Hlavní třídy – konkrétně v místech, kde bývala restaurace Skoč do pole. „Je tam krásná zahrádka, moderní prostor, vše je v lehce industriálním stylu. Moc se těšíme,“ dodal.

Když Jakub Ptáček Canteen zakládal, trávil spoustu času v kuchyni. Později začal řešit především byznys, v novém podniku se však coby šéfkuchař vrátí zpátky k plotně. Restaurace bude nabízet stejné obědové menu jaké bude na rozvoz, bude mít však i vlastní jídelní lístek se stálou a sezonní nabídkou.

„Naše vaření nebude zaměřeno na konkrétní kuchyni. V hlavní roli budou opět kvalitní a čerstvé suroviny, nejlépe od lokálních dodavatelů,“ hlásí Jakub Ptáček, který se při tvorbě jídelního lístku nechal inspirovat čtyřmi zemskými živly - tedy ohněm, vodou, zemí a vzduchem, ze kterých samotná jídla vychází. „Celý tento lístek navíc bude propojený s online lístkem, ve kterém hosté budou moct najít, z čeho jsou jídla uvařená, a odkud pocházejí použité suroviny,“ prozradil.

V Canteen se budou vařit zahraniční i domácí jídla. Chystá se však i takzvané sharingové menu, které mezi více lidí nabídne několik menších pokrmů po vzoru španělských tapas. „Naši hosté tak mezi sebou budou moct své jídlo sdílet,“ usmál se Jakub, který by na jídelní lístek rád dostal i nějaké své signature dish.

Otevření podniku bude spojeno i s malováním na obličej pro děti, letním kinem a zahraje i DJ. Start akce je naplánován na 16 hodin.

Canteen v Porubě bude mít otevřeno od pondělí do čtvrtku od 7 do 20 hodin a v pátky a soboty do 22 hodin. Neděle budou zatím zavřené.

Canteen ovšem nebude nabízet jen dobré jídlo, ale taky poctivou a výběrovou kávu. „Spolupracujeme s lokální pražírnou z Frýdku-Místku, odkud budeme mít kávu, se kterou si sami chceme více hrát,“ láká Jakub Ptáček návštěvníky, kteří se mohou těšit i na otevřenou kuchyň a otevřený bar s výčepem a čepovanou plzní. V budoucnu Canteen plánuje také spolupráci s minipivovary.

Canteen zatím funguje na území Ostravy, jednou by však firma mohla expandovat i do dalších měst. „Rádi bychom se posunuli ještě dál, ale myslím si, že jsme stále nevyužili veškerý potenciál, který nabízí Ostrava. Ale uvidíme, třeba se v budoucnu dočkáme nějaké franšízy,“ prohodil majitel podniku.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama