Gastronomie
04/12/2023 Petr Sobol

Bistruck jede! Na novém e-shopu má i vyhlášené chilli omáčky

Jáchym Pavelek a Martin Botoš. Foto: se souhlasem Bistrucku

Havířovský Bistruck oslavil už páté narozeniny. K těm si nadělil i jeden velký dárek a spustil vlastní e-shop.

Za havířovským Bistruckem stojí dva parťáci a kamarádi – Martin Botoš a Jáchym Pavelek. Jeden z nich sbíral zkušenosti v zahraničí, další v restauraci Divinis Zdeňka Pohlreicha. Pak se jejich cesty spojily v ostravském Bernie's a následně si otevřeli vlastní restauraci. „Přišli jsme s jednoduchým, ale kvalitním foodtruckovým jídlem v prostředí moderního bistra. Naši hosté si ale z podniku sami vytvořili restauraci,“ připomněli pánové své začátky.

Od té doby urazili kus cesty a ze svého podniku vybudovali vyhlášené místo, které si oblíbili lidé nejen z Havířova. Martin s Jáchymem si navíc otevřeli i externí kuchyň, v níž připravují vlastní produkty, které pak používají taky v Bistrucku. A nově je nabízí i na svém e-shopu. „V nabídce máme naše hořčice, paštiky, domácí sirupy, kečup z červené řepy nebo třeba slaninovou marmeládu. Je toho spousta a spousta toho ještě bude,“ prozradil pro patriotmagazin.cz Martin Botoš. Na e-shopu nabízí také chilli omáčky. „Spojili jsme se s našimi kamarády z Gorol Chilli, kteří pěstují chilli papričky. Vymysleli jsme řadu čtrnácti omáček, které teď máme v nabídce,“ dodal.

Úspěšné chilli omáčky

Pánové z Gorol Chilli poslali pět pálivých omáček i na prestižní soutěž do Anglie. Jedna získala zlato, dvě stříbro a dvě bronz. „Odezvy jsou skvělé, stejně jako ocenění. Příští rok by omáčky měly putovat i na soutěž do USA,“ řekl Jáchym Pavelek. Každá z chilli omáček je pojmenovaná podle země, kterou by měla vystihovat. Ta nejpálivější má název Trinidad, v nabídce je však i „česká“ omáčka, ve které jsou kromě chilli taky švestky a černé jeřabiny. Nejvyššího ocenění v Anglii dosáhla Cosa Nostra s meruňkami a pomeranči.

Produkty, které pánové z Bistrucku vyrábí, prodávají také přímo ve svém havířovském podniku. V minulých měsících tu pořádali i řadu povedených akcí, jako uzení v americkém stylu, burčákobraní nebo Oktobistruckfest. „Moc jsme si to užili. Vypadá to, že jsme tady stále známější,“ usmál se Pavelek.

Bistruck oslavil pět let

V sobotu 2. prosince Bistruck oslavil pět let. Přišla spousta skvělých lidí, kteří si mohli pochutnat na top 5 miniburgrech z naší historie, výročním ležáku s medem a zázvorem, nebo si dát narozeninový punč," řekl Jáchym.

K popularitě Bistrucku pomohl i ostravský Pojez fest, na kterém se havířovské bistro objevilo. „Byla to skvělá akce,“ připomněli Martin s Jáchymem. Havířovský podnik rozšířil i nabídku piv. Základ tvoří piva z Albrechtického pivovaru, na dalších dvou pípách se pak točí pivní speciály z celé republiky i zahraničí. „Hrozně nás to baví,“ shodli se pánové z Bistrucku, kterým v restauraci pomáhají i jejich manželky.

Martin s Jáchymem se před Vánocemi rozhodně nenudí a neustále vylepšují i svůj e-shop. „Nabídka na něm rozhodně není konečná. Budeme na něj přidávat nové věci, stejně jako náš merch. Teď se na něm objevily třeba naše kšiltovky,“ nalákal Martin Botoš.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama