Gastronomie
10/07/2019 Jaroslav Baďura

Bistro Happy Bánh Mí si získalo Ostravany. Vietnamskou kuchyni tady prostě umí

Když na podzim roku 2017 na Nádražní v Ostravě otevřelo nové vietnamské bistro, našli se i pochybovači, kteří tvrdili, že asijské kuchyně už je v centru dost a novinka se neprosadí.

Běžte se okolo poledne v kterýkoli všední den do Happy Bánh Mí podívat - ruch a šum tam vypovídá o všem, jen ne o tom, že by se bistru nedařilo.

Plné stoly, lidé, čekající ve frontě na jídlo sebou i na volné místo uvnitř.

Tak to tady vypadá. Ostravany si koncept autentického vietnamského jídla často ve fresh úpravě jednoduše získal.

Magazín PATRIOT při své poslední návštěvě ochutnal místní klasiku: bagetu, po níž podnik získal své jméno.

Vyzkoušeli jsme také nesmažené závitky s čerstvou zeleninou a vynikající salát s mangem a krevetami.

Nikoli sladkou tečku, ale spíše bombu tvořila vynikajicí kobliha plněná sladkou fazolovou pastou.

Je to značně sytý dezert, ale doporučujeme vyzkoušet.

Poctivě dělaná vietnamské kuchyně se místní partě, kterou tvoří vietnamská maminka, její dcera a český přítel, skutečně vyplácí.

Pokud jste se tam ještě nestavili, srdečně doporučujeme.

Sdílejte článek