Baníkovci vyrobili čokoládová srdíčka a darovali je v nemocnici dětem
Tři hráči ostravského Baníku si vyzkoušeli, jak se vyrábí čokoláda.
Daniel Holzer, Patrizio Stronati a Denis Granečný v manufaktuře VITALO v Bílovci odlili čokoládová srdíčka, která dnes předali malým pacientům dětského oddělení Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.
Všichni tři hráči si v manufaktuře VITALO v Bílovci na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je odlít malé čokoládové pralinky ve tvaru srdíčka.
Nejprve si poslechli základní informace o zdejší manufaktuře, dozvěděli se, jaké čokolády v Bílovci vyrábí, které z nich by měli užívat před zápasy a v jejich průběhu, které druhy pak při regeneraci.
Následně se všichni převlékli do speciálních plášťů, aby se mohli pustit sami do odlévání čokoládových srdíček. A nevedli si vůbec špatně, byť Patrizio Stronati v prvních chvílích poznamenal, že všichni tři mají štěstí, že se živí nohama a nikoli rukama.
S prací, která vyžaduje především manuální zručnost a také jemnou motoriku, se nakonec vypořádali velice dobře.
„Jsme hrdý partner Baníku a podporujeme klub naší produktovou řadou čokolád. Podporujeme nadaci Čokoládové srdce a v tomto jsme spojili síly, když jsme poprosili zástupce Baníku a jeho hráče, aby nám tyto srdce z čokolády pomohli připravit,“ uvedl Daniel Kupčík, obchodní a marketingový manažer VITALO manufaktury.
Vzniklá srdce hráči předali dětskému oddělení Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy. Dětem, které musí dny před Velikonocemi trávit v nemocnici, zpříjemnili jejich pobyt ve zdravotnickém zařízení.
Kromě čokoládových srdíček přinesli malým pacientům také kartičky, které jim nechali na památku i se svými podpisy. Všichni tři fotbalisté dětem popřáli, aby se co nejdříve uzdravily a mohly zase brzy běhat venku se svými kamarády podobně jako oni běhají na fotbalových hřištích.
Malí pacienti se během návštěvy dozvěděli, na jakých postech jednotliví hráči hrají, co si myslí o zavedení videa na posuzování sporných okamžiků či jak se připravují na nejbližší utkání, ve kterém přivítají v neděli na domácím stadioně rivala z Opavy.
Více o VITALO manufaktuře
Bílovecká manufaktura VITALO dodává Baníku Ostrava funkční čokolády, které jsou bez cukru. „Vzhledem k tomu, že jsou naše čokolády bohaté na antioxidanty a navíc obsahujou aktivní přírodní látky, měly by podpořit výkon fotbalistů,“ přiblížil Kupčík.
„Klubu dodáváme řadu čokolád, které slouží pro podporu a udržení výkonu, další pak pro následnou regeneraci,“ dodal.
Mezi výkony jednotlivých sportovců jsou podle něj v dnešní době minimální rozdíly, proto je třeba se zaměřovat na cokoli, co ještě více zlepší výkonnost hráčů Baníku.
„Výživa je jednou z nejdůležitějších součástí, protože je to jakési palivo, které sportovci dostávají do svého těla. A správnou a kvalitní stravou, což naše čokoláda bezesporu je, odměníte své tělo, aby lépe fungovalo, podalo lepší výkon a dokazálo lépe a rychleji regenerovat,“ uzavřel.