Gastronomie
18/12/2018 Jaroslav Baďura

Z pole rovnou do kuchyně? Food Atelier hostil zajímavé setkání

Již druhý ročník semináře věnujícího se podpoře distribuce lokálních potravin na místní trhy se uskutečnil koncem listopadu.

"Letošní seminář jsme pojali poněkud netradičně a zacílili jsme na území celého kraje, a hlavně na město Ostravu, kde se samotný seminář konal v atraktivním industriálním prostředí Food Atelieru," uvedli organizátoři z MAS Podbeskydí - společenstvím občanů, neziskových organizací, podnikatelských subjektů a samosprávy, které spolupracuje na rozvoji 43 venkovských obcí v Pobeskydí.

"Autor myšlenky Food Atelieru pan David Valíček byl výborně připraven a přítomným ukázal, jak v kuchyni pracovat s místními potravinami, a tak se účastníkům naskytla možnost ochutnat takové lahůdky jako je například šnečí maso, pštrosí maso v úpravě sous-vide nebo hrušky v karamelové omáčce."

Někdy bylo až neuvěřitelné, že tyto potraviny pochází přímo z našeho kraje. Poděkování patří všem zúčastněným z řad zemědělců, výrobců produktů, restauratérů, ale také zástupcům SZIF a CSV, bez kterých by se tento seminář neuskutečnil.

Speciální poděkování patří všem, kteří akci podpořili dodáním vlastních regionálních produktů. "Z území MAS Pobeskydí to byli: pan Přemysl Motička z farmy Domaslavice, pan Kublák z farmy Fryčovice, výrobkyně cukrářských výrobků paní Lenka Flowarzczná z Hnojníku a pan Ivo Ptáčník z rodinné pražírny Laura Coffe z Krmelína."

Sdílejte článek