Gastronomie
10/02/2024 Petr Sobol

Z Beskyd až ke hvězdám. Restaurace Imrvére dělá i VIP cateringy pro Oktagon

​Foto: se souhlasem Imrvére

Koronavirová doba uzavřela řadu podniků. Některým ale otevřela i nové možnosti. Jedním z nich byla i restaurace Imrvére z Frýdlantu nad Ostravicí, která prožívá skvělé časy.

Restaurace Imrvére patří ke gastronomické špičce Beskyd. Během covidu začala dělat i cateringy, v nichž se za krátkou dobu dostala mezi nejlepší v celé republice. „Vážíme si každého klienta, se kterým spolupracujeme. Tvrdou prací se dereme nahoru a oslovují náš už i opravdu velké firmy. Spolupracujeme taky s MMA organizací Oktagon,“ řekl pro patriotmagazin.cz majitel Imrvére Jakub Václavínek.

Prozraďte, jak se vám povedlo dostat do společnosti Oktagonu?

Dělali jsme catering na oslavy 100 let Baníku. Mezi pozvanými hosty byl i Ondřej Novotný z Oktagonu, kterému se náš catering líbil, a tak nás oslovil. První Oktagon jsme dělali v Ostravě.

Sedli jste si?

Sedli jsme si po lidské i pracovní stránce, jsou s námi spokojeni. Zajišťovali jsme VIP servis na Štvanici, v Bratislavě, Ostravě a teď za sebou máme i první akci v Newcastlu. Bylo to náročné, ale povedlo se to. Měli bychom jet i do Birminghamu.

Má Oktagon nějaké speciální požadavky?

Je to stejné jako jinde, jde o kvalitu. Na každý turnaj dorazí do VIP okolo 700 hostů, takže je to náročné připravit tak, aby vše fungovalo. V každém městě to je navíc jiné. Někde se jdou podívat jen na zápasy, ale třeba v Ostravě už Oktagon lidé berou i jako kulturu, kterou chtějí spojit s dobrým jídlem.

Oktagon navštěvuje i spousta celebrit. Je to o to větší závazek?

Máte pravdu, je tam řada známých lidí, celebrit, influencerů. Ale my to tak nebereme. Je jedno, pro koho catering děláme, vždy musí být výsledek stejný – tedy špičkový.


Foto: se souhlasem Imrvére

Jezdíte s Oktagonem i do pražské O2 areny?

Ne, tam oni mají svůj uzavřený catering. Stejně jako v Německu, kam by nás však Oktagon chtěl dostat. Jsou s námi spokojeni.

Rýsují se před vámi i další projekty?

Jeden se rýsuje. Pokud to klapne, bude to velké. Ale ještě bych si to nechal pro sebe. My jsme ovšem rádi za každého klienta, nejen za ty velké. Celoročně spolupracujeme se spoustou firem, s nimiž máme výborné vztahy. Každý klient, který se k nám vrátí, je pro nás stejně důležitý. Moc rádi máme taky svatby, na kterých se seznámíme se spoustou šťastných lidí. Máme radost, že jim jeden z jejich nejkrásnějších dnů můžeme zpříjemnit naší cateringovou prací.

Spolupracujete stále i s Baníkem?

Určitě, jedeme dál. Už to jsou asi tři roky, co se jim snažíme pomáhat. Dodáváme jim produkty do skyboxů, pomáháme i s novou food zónou, která se podle mě hodně povedla. Na Baník se rádi vracíme, je to o srdíčku. Navíc jsme se tam seznámili i s Ondrou Novotným. Bez toho bychom teď nebyli tam, kde jsme.

Jak se vlastně firmě z Beskyd povedlo dostat do velkého světa?

Celé to začalo během covidu. Začali jsme dělat rozvozy, abychom přežili. Pustili jsme se i do cateringů a po konci pandemie jsme si koupili první venkovní gril. Udělali jsme první firemní akci a tím se to rozjelo. Každá povedená akce nám přinesla tři další. Naši práci děláme dobře a zodpovědně, dobře komunikujeme. Co si řekneme, to platí. Jsme rychlí, víme, co máme dělat, lidem tak šetříme čas a oni si nás díky tomu cení.


Foto: se souhlasem Imrvére

Platí stále to, že se žádný catering neobejde bez řízků?

My Češi jsme konzervy, takže řízek nesmí chybět skoro nikde, ale snažíme se lidem ukázat, že super catering jde dělat i s dalšími neobvyklými pokrmy, které hosté ocení. Nejen na Oktagony se tak snažíme dovážet novinky, cateringy pravidelně obměňujeme a doplňujeme o další věci. Vždy na nich musí být i něco veganského a bezlepkového.

Přesto, jsou nějaké novinky, které jsou teď v módě?

Třeba velké parmazánové kolo, které se vykrojí, a pak se v něm připravuje pasta. Hodně nás baví taky barevné sushi. Zkrátka chceme, aby i lidé, kteří jsou potřetí ve VIP Oktagonu, měli možnost ochutnat pokaždé něco nového. Máme ale taky osvědčené stálice, které jedou vždy. Například hovězí žebra v naší silné šťávě. Ta nesmí chybět nikde.

Spolupracujete i s dalšími kuchaři z jiných podniků?

Jasně, a rádi! Je to celé propojené. Člověk totiž nemůže dělat všechno, sám a nejlépe. Nejde dělat najednou sushi a gyros v top kvalitě. Proto pak využíváme naše kamarády z dalších restaurací, kteří nám vždy rádi pomohou.

Pomáhá úspěšný catering i vaší restauraci?

Značce to určitě pomáhá. S čistým svědomím už můžu říct, že jsme známí po celé republice. Na začátku nám hodně pomáhaly i festivaly, se stánkem jsme projeli celou republiku. Získali jsme kontakty, navíc jsme si zvykli na velký tlak. Tři roky jsme takto jezdili a ukazovali, co v nás je, teď začínáme sklízet ovoce. Víme, že když budeme pořádně makat, tak se nám to vrátí.

Sdílejte článek