Gastronomie
16/02/2024 Jaroslav Baďura

​Výčep je oltář a pečená kolena hit. Hasičárna Blesk je v novém!

Foto: Radim Kolibík

Legendární ostravská restaurace Blesk, která leží naproti Domu Energetiky na rozhraní Mariánských Hor a Moravské Ostravy, prošla velkorysou rekonstrukcí.

Z Blesku je nyní Hasičárna Blesk, restauraci převzala společnost Chachar Catering a podle toho, jak si v prvních týdnech hosté novou restauraci oblíbili, se dá soudit, že provozovatelé trefili do černého.

“Stavíme na skvělém pivu, čepujeme v té nejlepší kvalitě a kondici Mustang a další piva ze Staropramenu, no a k tomu podáváme naše vyhlášená pečená kolena. Samozřejme nechybí ani Chacharova pizza, žebra, burgery,” říká spolumajitel Chachar Catering Lumír Bednář.

Foto: Radim Kolibík

Restaurace prošla náročnou proměnou za poměrně krátkou dobu. “Loni devatenáctého května se restaurace uzavřela, v srpnu jsme představili projekt a v září zahájili rekonstrukci. Dvacátého ledna jsme znovu otevřeli,” říká manažer Chachar Cateringu Jiří Sypien. Patnáctého února se v Hasičárně Blesk konalo slavnostní setkání patronů restaurace a přátel, narážel se sud Mustangu a hovořilo se o tom, jakými změnami restaurace, která byla otevřena už v roce 1960, prošla.

Původní restaurace Blesk na archivním snímku. Foto: Archiv města Ostravy

“Rekonstrukce byla poměrně zásadní a kompletní, zejména v kuchyni. Kuchyň je kompletně nová, včetně podlah. Máme kompletně nový interiér v restauraci včetně koberců, nového výčepu, který jsme umístili tak, aby na ně bylo odevšad vidět výčep je toti oltář restaurace,” říká Jiří Sypien.

Restaurace má nové pivní tanky, které jsou umístěny přímo v lokále, nové jsou i pivní technologie. Nový je i exteriér – původně byl červený, teď je uvnitř kombinace dominantně černé a červené. “Plánujeme novou zahrádku, o kterou budeme brzy žádat a brzy ji nainstalujeme. Myslím, že to nebude jen tak obyčejná zahrádka, hosté se mají na co těšit.”

A na jaké hosty Hasičárna Blesk cílí? “Přes obědy chceme navázat na tradici meníček, která tady byla v dobách dávno i nedávno minulých – vždy to tady bylo přes obědy silné. Za první týden provozu se nám to potvrdilo. Potenciál na obědy v okolních firmách je. Chceme pracovat na tom, abychom počty ještě zvedli, i když momentálně jsme už celkem spokojeni,” říká Jiří Sypien.

Foto: Radim Kolibík

No a odpoledne a večer by měla být Hasičárna Blesk místem, kam mohou hosté zajít na dobré pivo a jídlo, posedět s přáteli, pobavit se. “Víte, rádi bychom chlapům, kteří někdy žehrají na to, že jejich ženy se starají o své účesy a nehty někde ve studiích, nabídli něco jako chlapský wellness. Přijďte si k nám dát wellness, jehož součástí je super pivo, pečená kolena, burgery,” říká Lumír Bednář. Dodává ale, že své si tady najdou i ženy - například díky nabídce kvalitních vín a dalších nápojů.

Foto: Radim Kolibík

Hasičárna Blesk je otevřena celý týden, od podnělí do čtvrtku je otvřeno do desáté večer, v pátek a v sobotu do půlnoci a v neděli opět do desíti. Zajímavostí jsou Hasičské týdny, ve kterých je vždy každý den výjimečná nabídka něčeho navíc, zajímavá zvýhodnění a ceny.

Sdílejte článek