Byznys
18/07/2017 Tomáš Svoboda

V Beskydech se o víkendu oficiálně otevře další minipivovar

Pivo sice už několik měsíců vaří, ale až v sobotu jej budou poprvé čepovat také ve vlastní hospůdce. Kde? V Kunčicích pod Ondřejníkem. Právě tam totiž díky přestavbě bývalého kina vznikl Kunčický pivovar.

S pivy jednoho z nejmladších minipivovarů Moravskoslezského kraje se dosud pivaři mohli setkávat v nejrůznějších regionálních pivnicích, pivotékách či na festivalech.

V sobotu 22. července v 16:00 však již bude oficiálně otevřena také jeho pivovarská hospůdka přímo v Kunčicích pod Ondřejníkem. Naplňují se tak slova zakladatele pivovaru Martina Chalupy, se kterým Magazín PATRIOT v rámci seriálu „Pivní mapa“ dělal reportáž o přípravách nového minipivovaru v listopadu loňského roku.

S jakou vizí chtěl vstoupit na stále pestřejší trh? „Náš výstav by se měl pohybovat kolem 2 500 hektolitrů. Kapacitu a prostory však máme připraveny i na další rozvoj. Nechceme se ale hnát za kvantitou. Chceme vařit nejlepší pivo na severní Moravě, to je moje vize,“ uvedl majitel Kunčického pivovaru.

Jeho působení mezi beskydskými kopci začalo de facto už během roku 2015, kdy na základě spolupráce se značkou Richard začali dovážet piva vařená v Žebětíně a Račíně. Od konce minulého roku už mají k dispozici vlastní zázemí s moderní pivovarskou technologií.

Při příležitosti oficiálního otevření budou moci lidé ochutnat celkem devět druhů řemeslně vařených nefiltrovaných a nepasterizovaných piv. K tomu budou mít zájemci možnost projít si pivovar po boku sládka. Součástí programu je i hudební vystoupení, gastronomická část bude v režii grilovaných klobás a pivovarského guláše.

Sdílejte článek