Gastronomie
11/12/2018 Jaroslav Baďura

Událost gastro sezony v Ostravě: Lanýžové hody v Padre!

Tuhle příležitost by si neměl ujít žádný gurmán z Ostravy a okolí. Restaurace Padre pořádá již tento pátek od 18 hodin speciální lanýžové degustační menu.

"Považujeme lanýže za jedinečný dar přírody a démanty kuchyně. Připravili jsme si pro vás několik pokrmů, které nejlépe umožní vychutnat si lanýže s ohledem na zachování jejich přirozeného a jedinečného aroma," zvou vážené hosty majitelé restaurace.

A jak bude degustační lanýžové menu vypadat? Po přípitku, kterým bude prosecco s výtažkem z modrého thajského čaje, doplněné o dračí ovoce, vše zahájí předkrm: terina z husích jater foie gras s hruškovým žloutkem, podávaná na cibulovém chutney s lanýžovým kaviárem a domácím pečivem.

Prvním hlavním chodem hned po polévce z jemného kukuřičného krému s vůní lanýžů bude vepřová panenka v úpravě sous - vide, podávaná s grilovanou kukuřičnou polentou, na másle restovanými batáty zdobenými lanýžovým prachem s tomatovou omáčkou.

Jako druhý hlavní chod připravil šéfkuchař restaurace Padre Tomáš Adamczyk pomalu pečeného zajíce na portském víně s lanýžovou omáčkou a houbovým suflé, podávaném na salátku z restovaného fenyklu a s pečenými baby patizony.

Skutečnou zlatou tečkou bude dezert: variace čokoládových mini dezertů zakápnutých lanýžovým medem a zdobené 24 karátovým zlatem!

Unikátní lanýžový večer v restauraci Padre začíná tento pátek 14. prosince v 18 hodin a protože lze očekávat velký zájem, doporučují majitelé restaurace rezervaci na telefonním čísle 601 307 009.

Sdílejte článek