Společnost
15/11/2017 Jaroslav Baďura

Trhy v Ostravě oživí v sobotu festival domácích pokrmů Restaurant Day!

V sobotu 18. listopadu se Ostrava již podvanácté připojí k mezinárodnímu festivalu pro všechny domácí kuchtíky i jedlíky. Restaurant Day Ostrava propukne v 11 hodin na trzích na Masarykové náměstí a potrvá doslova do vyjezení.

Na třicet kuchařů bude nabízet své domácí speciality a vyzkouší si tak, alespoň na jeden den, jaké by to bylo si otevřít vlastní restauraci.

Paralelně bude probíhat doprovodný program v Kulturním centru Cooltour Ostrava, které bude pro návštěvníky zázemím v případě chladného počasí.

Na jednoduchý princip festivalu pop-up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. Nyní to vypadá tak, že se během 24 hodin otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku přes Ostravu po Tokio.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dvanáctý Restaurant Day Ostrava uspořádat na trzích přímo na Masarykové náměstí. Věříme, že se nám tak povede dostat tento netradiční projekt do povědomí širší veřejnosti, a kromě skupiny věrných milovníků domácího kuchtění a pravidelných návštěvníků Restaurant Day, se tak mezi jedlíky objeví nové tváře,“ těší se Jitřenka Navrátilová, která spolu s Cooltourem festival připravuje.

V Cooltouru bude po celý den kromě příjemné chill-out zóny a programu pro děti probíhat také výstava prostřených stolů a mini jarmark designových kuchyňských potřeb.

Ve 13:30 pak začne autogramiáda čerstvě vydané kuchařky, jejíž autorkou je Cooking with Šůša. Tato mladá ostravská foodblogerka byla v roce 2016 nominována v soutěži APEROL SPRITZ FOOD BLOG.

Restaurant Day je jedním z komunitních projektů, kterými se Kulturní centrum Cooltour Ostrava snaží přispět k prohloubení vzájemných vztahů mezi Ostravany a vytváření nových přátelských vazeb.

Záměr festivalu není komerční, proto budou pokrmy k prodeji za ceny odpovídající cenám potřebných surovin.

 

Sdílejte článek