Špičkový volejbalista otevřel v Porubě bistro Skoč do pole

7.1.2018 12:08 Společnost 0

Výběrová káva, něco sladkého na zub a nově také teplá jídla, to vše spadá do nabídky konceptu CoKafe, který v Ostravě funguje už tři roky.

Špičkový volejbalista otevřel v Porubě bistro Skoč do pole

Richard Mauler. Foto: Vladimír Pryček

CoKafe je znám jako espresso bar v Poštovní ulici v centru Ostravy, kde se specializují na kávu a sladké dobroty z domácí produkce, nebo jako bistro a coffee bar na Hlavní třídě v Porubě s celodenním výběrem z nabídky teplých jídel.

„Začínali jsme s malým espresso barem a postupně jsme se začali poohlížet po dalších prostorách k rozvoji našich aktivit. To se nám podařilo, po roce jsme otevřeli bistro v Porubě s rozšířenou nabídkou,“ říká majitel konceptu Richard Mauler, který se chce stejným směrem rozvíjet i do budoucna. Chce stále zdokonalovat a rozšiřovat portfolio služeb.

A to se mu daří. V současné době startuje nový projekt s názvem Skoč do pole, který nefunguje vyloženě jako bistro ani jako restaurace.

„Obojí jsme spojili pod nový koncept s názvem Restro. Natrefíte u nás na vyzrálý steak i na jídla s prvky street foodu. Jednotícím prvkem pak je kvalita jídla bez kompromisu, od snídaně až po večeře. Vypíchnout můžu například naše skotské vejce, které jinde v Ostravě nenajdete,“ představuje myšlenku nového projektu.

Malý koncept, který začínal v malém provozu s prvotní myšlenkou se zaměřením na prodej kávy s sebou, se postupem času přesunul do větších prostor a rozšířil nabídku služeb.

„Počátky byly pomalé, ale díky našemu provoznímu Hynkovi Jahodovi bylo vše snazší. Ve světě kávy se pohyboval a věděl, co dělat. Osobně jsem s kávou žádné zkušenosti neměl a první rok jsem navíc CoKafe řídil z Německa a druhý rok z Prahy. Od února 2017 se tomu věnuji naplno,“ vzpomíná na začátky podnikání majitel.

Právě on se však rozhodl původní koncept CoKafe odkoupit. „Bylo to spontánní rozhodnutí. Byl jsem profesionální sportovec a dlouho jsem uvažoval co budu kromě sportu dělat. V jedné sezónní pauze jsem se dozvěděl, že je CoKafe na prodej a po pár propočtech jsem se rozhodl, že do toho půjdu. Ozval jsem se majitelům a zhruba za měsíc to bylo naše,“ přibližuje své rozhodnutí pro práci v tomto oboru bývalý profesionální volejbalista.

I s novým konceptem Skoč do pole už tedy CoKafe funguje na třech místech v Ostravě. Majitel se snaží vybírat místa zajímavá, dobře alokovaná a všímá si také lidí, kteří v místě bydlí, pracují a celkově se pohybují.

„Blízké okolí samotné budovy nás velmi zajímá. Například místo pro Skoč do pole, které se nachází v ulici Čkalovově v Ostravě Porubě naproti zimnímu stadionu, jsme si vybrali i proto, že disponuje největší zahrádkou v blízkém okolí, která je přímo ve dvoře. Zde plánujeme venkovní bar, dětské hřiště, odpočinkovou zónu, místo pro farmářské trhy a letní kino,“ zdůrazňuje velký potenciál místa Mauler.

Jméno CoKafe se pak snaží šířit také návštěvami letních festivalů, kulturních, sportovních akcí a podobně. „Tento rok jsme spolupořádali Zažij Ostravu jinak v Porubě. Příští rok bychom chtěli pořádat farmářské trhy na zahradě Skoč do pole a chystáme i další věci,“ odtajňuje plány do budoucna.

Mezi ty patří také přesun CoKafe v centru. „Budeme se stěhovat na ulici Nádražní přímo k zastávce Stodolní, kde máme krásný prostor s vysokými stropy. Architekt Petr Kundrát už pracuje na vizualizaci. S rekonstrukcí začneme prvního února 2018 a v březnu už bychom rádi otevřeli,“ přibližuje Mauler s tím, že rozšíří také nabídku a prodlouží otevírací dobu.

Mimo to pak chtějí rozvinout i blog na svém webu, který už funguje, ale do nového roku by se mu rádi věnovali více. „Chtěli bychom lidi více vtáhnout do gastro světa a šířit co nejvíce informací nejen o kávě, ale i jídle, přípravě a postupech,“ uzavírá.

Martina Kotulová

Admin PATRIOT |

Přečtěte si více z rubriky "Společnost", nebo přejděte na úvodní stranu.

Podobné články

Patriotmagazin.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.