Ostravská Vista? Nejen hotel, ale i špičková gastronomie!

8.11.2017 08:10 Byznys 0

Nejen Ostravané již nějakou dobu zjišťují, že tak jako se hotel Vista mění k lepšímu a nabízí vysoce kvalitní ubytování, tak velmi lákavá je i gastronomie v tomto resortu.

Ostravská Vista? Nejen hotel, ale i špičková gastronomie!

Foto: Miroslav Hodeček

Kuchyni zde vede velmi zkušený Alžířan, který připravuje skvěle nejenom exotické, ale i domácí české pokrmy.

„Šéfkuchařem je pan Cherif Oudjehani, člověk s mnoha zkušenostmi ze světa. Má neuvěřitelnou schopnost využívat ingredience tak, aby se z nich vytěžilo co nejvíce a přitom si zachovaly vše, co mají mít,“ říká jeden z manažerů restaurací hotelu Vista Lukáš Turek.

Vědí lidé, kteří tady na sídlišti a v okolí žijí, co vlastně všechno hotel Vista nabízí? Že to není zdaleka jen prostor se servisem pro návštěvníky města, ale i skvělá gastronomie, kterou mohou využívat i oni?
Někteří vědí, ale není jich bohužel mnoho. Zbylí potenciální zákazníci nejsou podle nás zvyklí navštěvovat restaurace v hotelech, přitom je kolikrát u nás lepší servis, hezčí prostředí a pokrmy na skvělé úrovni.

A nebojí se třeba vyšších cen?
Jsme cenově dostupní, ale bohužel z neznámých příčin nás ještě mnozí obyvatelé z okolí neobjevili. Možná si někteří pod pojmem hotelová restaurace hned vybaví velké ceny, nedostupnost. Možná si řeknou, že prostředí bude příliš formální, že se zde nebudou cítit dobře. My ale lidi chceme přesvědčit o tom, že máme kvalitní servis, kvalitní kuchyni. Stále pracujeme na tom, aby náš zákazník byl spokojený a cítil se u nás velmi dobře.

Vědí třeba o tom, že děláte polední menu?
Polední menu děláme. Velmi rozumná cena zahrnuje polévku, hlavní pokrm a dezert a převážně se u nás stravují zaměstnanci z okolních firem a úřadů. Pokrmy vycházejí ze stejné kuchyně, od stejného týmu, jako pokrmy večerní, takže menu je na odpovídající úrovni.

Jaké používáte suroviny?
Vaříme převážně z čerstvých surovin, řadu ingrediencí si děláme sami. Naši zákazníci mohou tak ochutnat například domácí pečivo či těstoviny. V létě si také pěstujeme vlastní bylinky. Snažíme se o to, aby v jídle zůstala intenzita chutě potravin a surovin, ze kterých se vaří. Co se týče baru, tak v létě si vyrábíme například vlastní limonády.

Prostory hotelu Vista procházejí v poslední době rozsáhlou rekonstrukcí. Do jakých míst nyní zvete návštěvníky, pokud jde o gastronomii?
Momentálně mohou naši návštěvníci využívat náš Lobby Bar007, který připomíná svým stylem takový boutique food lounge. Člověk, který k nám přijde, uvidí ušáky, klavír, pohovku a krásný bar. Druhým prostorem je Buena Vista Restaurant, který vás spolehlivě přenese do elegantní doby třicátých let. Jsou zde alabastrové lustry, starý fungující gramofon, grafiky Jiřího Anderleho, vozíky na aperitivy a digestivy… Momentálně se tato restaurace otevírá pouze na speciální akce a události.

Tento prostor si přímo říká o využití k oslavám, promocím, svatbám. Bývá takto využíván?
Díky tomu, že působí formálně až slavnostně, je lidmi velmi oblíben a využíván k oslavám či akcím menšího formátu, pro zhruba třicet osob.

Koho byste u vás rádi viděli?
Myslím, že nás ještě stále neobjevilo mnoho místních obyvatel, kterých tady v okolí žijí desetitisíce. Mohou se projít v Bělském lese a pak si k nám zajít na dobrý oběd či večeři, aniž by museli cestovat až do centra. Věřím, že již brzy všechny přesvědčíme o tom, že máme gastronomii na opravdu vynikající a přitom cenově dostupné úrovni.

Na co můžete hosty aktuálně pozvat?
Tento týden se lidé mohou těšit ze svatomartinského degustačního menu, ale vrcholem je pro nás tradiční účast na Grad Restaurant Festivalu, který začíná v polovině ledna a kde jste všichni srdečně zváni.

Jaroslav Baďura |

Přečtěte si více z rubriky "Byznys", nebo přejděte na úvodní stranu.

Podobné články

Patriotmagazin.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.