Gastronomie
29/09/2017 Jaroslav Baďura

Oblíbená ostravská hospoda Kurnik šopa otevřela pobočku!

Milovníci široké nabídky piv z domácích i zahraničních minipivovarů a neopakovatelné atmosféry už nemusejí za Kurnik šopou až do Poruby. Majitelé hospody dnes otevřeli druhou pobočku nedaleko centra Ostravy v Myslbekově ulici číslo 13.

Před několika minutama utáhli poslední šroubek, ještě je třeba podložit jednu z lavic a může se otvírat. Ostatně venku před hospodou už postávají první štamgasti a na většině stolů, jak už je roky zvykem v Ostravě-Porubě, už jsou lístečky s rezervacemi…

Magazín PATRIOT vyzpovídal majitele restaurace jen pár minut před slavnostním otevřením.

„Nevíme, jak to bude tady, přece jenom máme první otvírací den. Ale samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom měli plno i tady,“ říkají provozovatelé restaurace Jiří Bajgar a Petr Kmetík.

Proč další Kurnik šopa?
Řekli jsme si, že když to jméno funguje, dáme je i druhé naší restauraci.

Ale proč vůbec druhá restaurace?
Za pět let máme už dobré jméno, lidé už nás znají, vyplynulo to z poptávky po tom, co děláme. Lidé se ptají, že by chtěli naši restauraci i dole ve městě, nejen v Porubě. Že to zkrátka měli někteří z centra Ostravy daleko…

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Já slyšel i drb, že kdovíjak to v té Porubě dopadne, že tam chodí pod okna paneláků kuřáci a hlučí, že už vlastně z Poruby utíkáte…
Ne, tak to v žádném případě není pravda, určitě tam pokračujeme. To je naše srdeční záležitost.

Co vlastně bylo v prostorách, kde vznikla vaše druhá Kurnik šopa?
Dlouhá léta tu byla restaurace U sudu. Naposledy snad rok nějaký pivovárek, pak nic.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Na stolech vidím papírky s rezervacemi, takže je vše stejné jako nahoře, kdo si nerezervuje, může mít, hlavně v pátek a v sobotu, smůlu?
No, byli bychom rádi, ale přece jen dnes otvíráme, takže se to dalo čekat, navíc naše druhá restaurace je menší než ta v Porubě.

Co bude tady jinak?
Nebudeme až tak často stířdat piva, budou tady piva ze tří stálých pivovarů a na zbylých třech až čtyřech pípách budou kolovat další čtyři různé pivovary.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Které pivovary budou ty stálé?
Beskydský pivovar, Nachmelená opice a Hanácký pivovar, zbytek pak budou piva od různých pivovarů.

Proč zrovna ty tři stálé?
Máme s nimi velmi dobré zkušenosti, dobré vazby, jejich piva nás ještě nikdy nezklamala.

Co jídlo – bude i tady k mání vaše skvělá tvarůžková pomazánka, škvarky nebo masová roláda?
Jasně, tohle všechno tady bude, možná později ještě něco k pivu přidáme, to ještě uvidíme.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Jaká bude otevírací doba?
Ve všední dny od dvanácti hodin do třiadvacáté, v neděli od čtrnácti hodin.

Sdílejte článek