Gastronomie
14/08/2019 Jaroslav Baďura

Na gastronomický festival se po roce vracejí piva Frýdečák a Místečák

Na gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí, který se spolu s XI. Beskydskými rekordy koná v sobotu 17. srpna 2019 v parku Pod Zámkem ve Frýdku, se po roce opět vracejí pivní speciály Frýdečák a Místečák.

Loni pivo uvařili sami obyvatelé Frýdku a Místku ve dvou spoupeřících týmech, letos přesně podle jejich receptury uvařili sládci Řemeslného pivovaru Morava oba speciály znovu.

Návštěvníci gastrofestivalu se tak mohou těšit na oba speciály. Frýdečák je radiční, hořký, za studena chmelený ležák, vyrobený z původní české odrůdy Kazbek, oplývající aromatickou chutí po chmelových hlávkách. EPM: 11,6%, alkohol: 4,7%, hořkost: 34 IBU.

Místečák je výrazně hořký a chuťově bohatý ležák krásné rubínové barvy, dosažené díky jedinečné kombinaci čtyř druhů sladu. EPM: 12,6%, alkohol: 5,1%, hořkost: 37 IBU.

Připomenout, jak se loni zmíněná piva vařila, si můžete zde: https://www.youtube.com/watch?v=rzhDdGps1FY&feature=youtu.be.

Sdílejte článek