Mr.Sushito rozšiřuje nabídku a stěhuje se do centra

13.7.2017 08:07 Byznys 0

Mr.Sushito, podnik, který vznikl v Ostravě na začátku ledna a představil jako první v České republice sushi v obměněné podobě ve formě burrita, si už získal své stále zákazníky a přesouvá se blíže do centra města.

Mr.Sushito rozšiřuje nabídku a stěhuje se do centra

Foto: Lukáš Ston

David Moravec, zakladatel a provozní restaurace, tehdy představil strávníkům novou formu jídla, která má základy v klasickém sushi, ale je zpracována do formy burrita.

Chtěl tak nabídnout zdravější a cenově dostupnější formu této pochutiny, kterou se inspiroval v sousedním Polsku. Po úspěšném startu podnikání, měsících provozu restaurace v nedaleké Roháčově ulici, se rozhodl podnik přesunout blíže centru města, do Janáčkovy ulice.

Na tomto místě se po měsíční pauze otevřela nová provozovna s rozšířenou nabídkou pokrmů, prodlouženou otevírací dobou a dalšími novinkami, které Moravec představil v rozhovoru.

Proč jste se rozhodli restauraci přestěhovat zrovna na toto místo?
Od začátku se držíme toho, že máme své zákazníky, kteří si za námi najdou cestu, i když nejsme úplně v centru dění. To se nám dařilo, lidé k nám chodili a chutnalo jim. Přívedlo nás to k myšlence, jak by podnik mohl vypadat, když bude mít tyto svoje věrné zákazníky, a navíc bude opravdu v centru, kam za námi budou chodit ti stálí, ale i noví zákazníci. Janáčkova ulice se kříží s Nádražní, je tedy v podstatě v centru, kousek od Stodolní a asi minutu autem od naší bývalé provozovny. Denně tudy navíc projdou stovky až tisíce lidí.

Kdy se zrodila myšlenka přesunu provozovny?
Napadlo nás to někdy v dubnu, asi měsíc jsme nad tím jen přemýšleli, protože jsme nebyli nuceni se stěhovat. Provoz nám fungoval a říkal jsem si, že než se skutečně přesuneme, tak to může trvat i půl roku. Ale myslím, že to byl docela osud, že jsem narazil na toto místo, kde byla dříve restaurace s tradičním českým jídlem, ale už nějakou dobu nefungovala a prostor byl prázdný. Pro nás to bylo ideální místo za výhodných podmínek, tak jsme se naplno pustili do realizace.

Mění se i celkový koncept Mr.Sushito?
Nabídku rozšiřujeme, ale stále máme sushita, ke kterým přidáváme další novinky. Co se změnilo na konceptu je, že jsme úplně zrušili rozvoz a chceme se více zaměřit na kvalitní přípravu přímo v restauraci. Všimli jsme si, že rozvážená sushita nejsou v takové kvalitě, v jaké byly na počátku nebo když je podáváme v restauraci, a nechtěli jsme, aby se nám tímto nějak kazilo dobré jméno. Zaměříme se více na kvalitu u nás v restauraci, investovali jsme do dalších zařízení, rozšířili nabídku a chceme mít jídlo ještě lepší, chutnější a kvalitnější. Jestli jsme se doteď snažili na sto procent, tak teď do bude na sto deset.

Jaké jsou tedy hlavní novinky a změny, které přicházejí s otevřením nové provozovny?
Tak celkově jsme rozšířili nabídku pokrmů. Máme sushi burrita a přidali jsme více salátů, se kterými jsme začínali na bývalé provozovně a měly dobrý ohlas. Pořád platí, že vše chceme dělat trochu jinak, lidé už se naučili, že salát u nás není jen pár kousků předražené, natrhané zeleniny, ale že se z něj u nás dobře nají i pořádný chlap po fitku. Přidali jsme také saláty s rybami, které děláme nejen na syrovo, ale také na grilu. Používáme na ně speciální japonské koření. V nabídce máme i tataráček z lososa a další pokrmy na grilu. Nově budeme nabízet i alkoholické nápoje, různé druhy piv, které se hodí k létu, a do budoucna přemýšlíme také nad míchanými drinky. Postupně odcházíme od komerčních značek nápojů, máme domácí limonády a rozšíříme také nabídku japonských čajů. Dokončujeme také web, kde bude veškerá nabídka. Nebude jen informativní, ale chceme, aby měl zákazník možnost nás poznat předtím, než k nám dorazí. V hlavě máme ještě několik dalších nápadů, ale nechceme odpálit vše najednou, takže do budoucna se budou objevovat ještě další novinky.

Martina Kotulová

Admin PATRIOT |

Přečtěte si více z rubriky "Byznys", nebo přejděte na úvodní stranu.

Podobné články

Patriotmagazin.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.