Gastronomie
31/01/2024 Petr Sobol

Do Ostravy se sjede evropská špička naturálních vín. HokusPokus chystá Winefest

Foto: se souhlasem HokusPokus

V sobotu 2. března se do Ostravy sjede vinařská naturální špička z Rakouska, Francie, Slovenska, Španělska, Maďarska i České republiky. Vinný bar HokusPokus chystá první ročník Winefestu.

Premiérový Winefest proběhne v prostorách BrickHouse v Dolních Vítkovicích. Pořadatelům se povedly získat hvězdy naturálních vín z Moravy i Evropy, Ostravu tak vůbec poprvé navštíví zástupci z vinařství Jean Pierre Robinot, Domaine Ganevat nebo Domaine Matassa. Sekundovat jim budou Christian Tschida, Claus Preisinger, Sepp Muster, Zsolt Sütö, Milan Nestarec, Martin Vajčner či Jaroslav Osička. „Jsou to vinaři, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdovou kvalitu,“ řekl pro patriotmagazin.cz Miloš Nalevajka, manažer vinného baru HokusPokus, který vinný festival pořádá.

Společně s vínem se návštěvníci mohou těšit taky na výběrovou kávu, špičkové čaje, dobré pivo, výborné jídlo, doprovodný program a afterpárty s vinaři.

Vstupenky se v současné 1. vlně prodávají za 1000 korun a jsou dostupné na e-shopu a webových stránkách. Nástup 2. vlny bude v průběhu pár dnů, přičemž ve druhé vlně budou vstupenky o dvě stovky dražší. „Součástí vstupenky je neomezená degustace všech vystavených vzorků vín,“ upřesnil Nalevajka. V nabídce bude okolo 200 vzorků vín zhruba od 25 vinařů.


Foto: se souhlasem HokusPokus

Festival bude probíhat od 10 do 18 hodin, poté bude následovat krátká pauza a afterpárty. „U nás v baru pořádáme akce pro 30 až 60 lidí. Teď jich očekáváme okolo 400,“ dodal Nalevajka, podle něhož je festival dalším krokem na cestě, kterou HokusPokus kráčí. „Zase nás to posune o kousek dál. Těšíme se, že naturální vína ukážeme i dalším lidem, třeba i těm, kteří náš bar neznají. Sami navíc takové festivaly rádi navštěvujeme,“ dodal. V pátek před samotným festivalem proběhne v baru i setkání s vinaři, kteří se na Winefestu představí.

Ostravskému vinnému baru HokusPokus se daří, teď v něm každý měsíc plánují dělat jednu až dvě degustace. „Otevřeno máme od úterý do soboty. Budeme rádi, když se za námi lidé zastaví. Ať už v našem vinném baru, nebo na festivalu,“ uzavřel Nalevajka.


Foto: se souhlasem HokusPokus

Sdílejte článek